Aikido - Blog

Interaktív (ha van hozzászóló) aikido az interneten. Technikák magyarázata, leírása, bemutatása, egy kicsit európaibb szemmel, hogy a nem távolkeleti filozófián felnőtt, kevésbé fanatikusok is könnyebben megérthessék az aikido lényegét.

Blogértesítő feliratkozás emailben

Add meg az email címed:

Delivered by FeedBurner

Blogról írták

Laca (Sárkeresztes)

Nekem tetszik a blog design-ja és a hangvételed is. Az tükröződik vissza, hogy az aikido életed szerves része és igazi tanító vagy. Ha én is aikidoka szeretnék lenni, biztosan figyelemmel kísérném a blogod. Valszínű így is nézegetni fogom időről időre.

Videók

Reklám



Könyvajánló

Aikido gyorssegély kezdőknek

2008.07.24. 13:49 :: Sziszcsi

Szeretnél személyre szabott választ kapni a kérdésedre, ami már a kezdetek óta nem hagy nyugodni? Itt a nagyszerű alkalom! Kérdezz, és két-három héten belül megkaphatod a választ aminek segítségével túljuthatsz a kezdeti nehézségeken és végre elindulhatszz a saját aikidos ösvényeden.

A most készülő, hamarosan megjelenő "Aikido gyorssegély kezdőknek" c. ebook-hoz gyűjtök anyagot. Az e-book témája: azok, akik végre elszánták magukat az aikido megismerésére, akik szeretnék megérteni az aikido technikák működését, akik nem csak a technikáknál szeretnének leragadni, azok:

milyen nehézségekkel kerülnek szembe?


  • Mi a legaggasztóbb kérdésed?

  • Mi az a probléma, ami miatt már akár hosszabb ideje is képtelen vagy továbblépni, akár technikai, akár mentális jellegű kérdés, ami gátolja a fejlődésed?

  • Mi az, amiben szeretnél előrelépni, de hiányzik egy kulcsfontosságú információ?

 

Írd meg ide akár vállalva a nevedet, akár anonim hozzászólásként. (görgess a Hozzászólás dobozhoz a bejegyzés végére)

 

A legjobb kérdésekre pontos választ fogok adni az ebook-ban, amit mindenki hamarosan letölthet innen a blogról.

 

Ne habozz feltenni a kérdésed, mert nincs hülye kérdés, a fel nem tett kérdést kivéve :).

3 komment

Címkék: edzés technika harcművészet aikido aikido club aikido klub aikido edzés aikido technika aikido technikák

A bejegyzés trackback címe:

https://aikido.blog.hu/api/trackback/id/tr35583459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AIKIDO 2008.08.09. 21:30:59

A KÉRDÉSEM AZ LENNE EGY AIKIDÓS HOGYAN KÉSZÜL FEL AZ EDZÉSRE,ILLETVE VANAK-E KÜLÖN ERŐSÍTŐ GYAKORLATOK (PL.:FEKVŐTÁMASZ,FELÜLÉS),AMIT EDZÉSEN VÉGEZNEK?

László 2008.09.09. 18:02:01

Szia Sziszcsi!

Az készülő e-book-hoz szeretnék hozzáfűzni egy kis véleményt.

Szerintem a technikákat "könnyen" el lehet sajátítani, ami viszont sokkal nehezebb az az Aikido valódi lényege, a test és a természet összhangja. Úgy tudom léteznek ki-fejlesztő gyakorlatok is, amikre én nagy hangsúlyt fektetnék a könyvben. Mert szerintem az nem Aikido, ha valaki megtudja csinálni a különféle technikákat, de nincs meg az összhangja, mivel szerintem, így értelmét veszti a sok gyakorlás. Nekem is sokat kell fejlesztenem még ezen az összhangon, és nagyon örülnék, ha ez is kapna egy kis fejezetet a könyvedben.

Tisztelettel László

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2008.12.26. 18:37:12

László: ez a könyv, ahogy kivettem, kezdőknek szól. Az összhangról itt még nem érdemes beszélni, vagy csak beszélni érdemes. Az a gyakorlással, a tapasztalással jön.
süti beállítások módosítása