Aikido - Blog

Interaktív (ha van hozzászóló) aikido az interneten. Technikák magyarázata, leírása, bemutatása, egy kicsit európaibb szemmel, hogy a nem távolkeleti filozófián felnőtt, kevésbé fanatikusok is könnyebben megérthessék az aikido lényegét.

Blogértesítő feliratkozás emailben

Add meg az email címed:

Delivered by FeedBurner

Blogról írták

Laca (Sárkeresztes)

Nekem tetszik a blog design-ja és a hangvételed is. Az tükröződik vissza, hogy az aikido életed szerves része és igazi tanító vagy. Ha én is aikidoka szeretnék lenni, biztosan figyelemmel kísérném a blogod. Valszínű így is nézegetni fogom időről időre.

Videók

Reklám



Könyvajánló

Aikido tippek és trükkök - No.2

2009.07.09. 21:28 :: Sziszcsi

Kokyunage

A dobás pillanatában nagyon fontos, hogy stabilan állj!

Ha a dobás után, vagy közben korrigálnod kell az alapállásodon, akkor a dobás maga erőtlen lesz. A támadó meg inkább saját maga fog önszántából esni, ha éppen úgy gondolja. De ha stabil pozícióból tudod a vágást, illetve általa a dobást kivitelezni, akkor nincs kérdés, a támadónak esnie kell, ha a testi éppségét meg akarja őrizni (Aikido és/vagy önvédelem 1. rész).

Érdemes odafigyelned erre az apróságra. Igazítsd úgy a dobáshoz a belépésed, hogy ne kelljen korrigálni rajta. Ezzel két legyet is ütsz egy csapásra. Erőteljesebb dobást tudsz kivitelezni és a stabilitásodon is sokat javítottál.

 

 Két dobás példaként 1' 10 "-1' 18" mp-ig (Tudom, hogy nem a legjobb dobások, de a bemutató óta én is sokat gyakoroltam :) 

 

 

Próbáld ki és oszd meg a tapasztalataidat velünk. Igazán kíváncsiak vagyunk rá.

 

U.i: ha szeretnéd esetleg külföldi ismerőseiddel is megosztani ezeket az információkat, akkor a következő cikket ajánld  neki: Aikido tips and tricks - No.2 - Kokyunage

Szólj hozzá!

Címkék: alapelvek aikido aikido technika aikido technikák aikido tippek

A bejegyzés trackback címe:

https://aikido.blog.hu/api/trackback/id/tr451237188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása